Skip to main content

Wat mooi, je hebt een prachtig “EINDELOOS BLOEMEN” BOEKET bij ons gekocht en natuurlijk wil je daar zolang mogelijk van genieten! Omdat onze bloemen vers van de veilig komen heb je al de mooiste bloemen in je vaas staan. Maar ze goed verzorgen is net zo belangrijk, dus pas de onderstaande tips toe.

Stap 1: Zorg dat je VAAS schoon is. Dus was deze eerst goed met warm water en zeep. Dit omdat er anders micro-organisme in kunnen groeien en dit is ongunstig voor het water en dus ook voor je bloemen.

Stap 2: Strooi je zakje bloemenvoeding in de vaas en vul de vaas met handwarm water. Dit zorgt ervoor dat de voeding goed oplost.

Stap 3: Snijd de steel goed schuin af. Gebruik hiervoor een speciaal bloemen mesje (bij ons te koop) of gebruik een goed scherp mesje. Als de tak wat houterig is kan je het beste een snoeischaartje gebruiken.

Mochten na een paar dagen de bloemen wat slap erbij hangen snij dan de steel weer een stukje schuin af. Zodat de bloem weer voeding kan opnemen.

Stap 4: Zet je boeket op een mooie maar goede plek neer. Niet bij een verwarming, niet in de buurt van een fruitschaal en niet bij tochtende ramen of deuren. Dat vinden de bloemen niet zo leuk 😉

Stap 5: Ververs je water altijd op tijd. Zie je dat je water troebel is geworden haal je bloemen eruit en maak de vaas weer schoon met warm water en zeep.

Stap 6: GENIET van je mooie bloemen!